Hoe kan je altcoins kopen?

Image is not available

In de beginjaren was het een uitdaging om altcoins te kopen, maar de voorbije 2 jaar is de crypto wereld zo hard gegroeid en zijn altcoins veel makkelijker aan te kopen.

Net zoals je Bitcoin aankoopt bij een broker of een exchange, is dat voor altcoins niet anders. Tegenwoordig bieden de meeste brokers naast Bitcoin ook al een aantal van de altcoins aan. Zeker de grote altcoins zoals Ether(eum), XRP (Ripple) en Litecoin. Ben je op zoek naar een kleinere altcoin, zal je je meestal naar een daarin gespecialiseerde exchange moeten begeven.

Het voorbije jaar heeft Coinbase een heel aantal altcoins toegevoegd aan hun aanbod. Bij hen kan je dus net zoals je Bitcoin zou aankopen, via euro’s een selectie van altcoins aankopen. Op dit moment bieden ze 14 altcoins aan. Via Kraken kan je ook een kleine selectie van altcoins aankopen, waarvan de meeste via euro.

De meest gebruikte exchange voor het aankopen (en verhandelen) van altcoins is echter Binance. Binance is de grootste exchange als het gaat om het handelen in altcoins. Ze bieden een zeer groot aanbod van altcoins aan. Je kan wel niet via euro aankopen, maar je zal eerst Bitcoin moeten aankopen, dan Bitcoin verzenden naar je Binance account, om dan altcoins aan te kopen met je beschikbare Bitcoin op je Binance account.

Als je op zoek bent naar de nog wat minder bekende of kleinere altcoins (waar veel meer risico aan verbonden is natuurlijk, maar de reward kan ook gigantisch zijn) kan je een kijkje nemen bij Kucoin. Ook hier moet je eerst Bitcoin op je account plaatsen, om zo altcoins te kopen.

Bitcoin om altcoins aan te kopen?

Zoals net vermeld, koop je meestal altcoins aan via Bitcoin. Lees zeker ook ons artikel over hoe de prijs van een altcoin bepaald wordt, want dit is een belangrijk concept dat je goed moet begrijpen als je stappen wil zetten in de altcoin wereld.

  • Koop dus eerst Bitcoin op je gekozen website.
  • Maak een account aan op de exchange waarop je altcoins wil traden, bijvoorbeeld Binance of Kucoin.
  • Transfereer het deel van je aangekochte Bitcoins waarmee je wil investeren in altcoins naar je account op je gekozen exchange.
  • Koop de altcoin waarin je wil investeren of wil traden.

Een mogelijk alternatief voor de exchanges is Shapeshift. Via dit platform kan je je Bitcoin die je bewaart op je hardware wallet KeepKey makkelijk omzetten in de bekendste altcoins. Dit alles gebeurt via het Shapeshift platform rechtstreeks vanaf je KeepKey.