Eenvoudig starten met beleggen in Bitcoin & andere cryptocurrencies

Image is not available

Als je onze artikels in de secties Bitcoin & Altcoins al hebt gelezen begrijp je dat er wel wat bij komt kijken als je een portefeuille van coins wil gaan beheren. Om het starten in de crypto wereld laagdrempeliger te maken zijn er initiatieven die helpen om eenvoudig te beleggen in cryptocurrencies. Iconomi is er daar eentje van.

Wat is Iconomi?

Iconomi is een bedrijf dat een platform aanbiedt om te investeren in crypto. Enerzijds kan je een aantal van de grotere crypto coins aankopen zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, net zoals je dat ook zou kunnen via Kraken of Coinbase. Echter waar Iconomi zich in onderscheidt zijn de crypto fondsen. Je kan je inkopen in één van de vele crypto fondsen en op die manier direct gespreid investeren in verschillende crypto coins, zonder dat je zelf de coins moet kopen en bewaren.

Hoe werkt zo’n crypto fonds?

Je kan het eigenlijk vergelijken met de beleggingsfondsen die je bij de bank kan aankopen. De bank verzamelt het geld van de beleggers en gaat dit dan beleggen volgens de strategie van het gekozen fonds. Bij de traditionele banken kan dit bijvoorbeeld gespreid worden tussen aandelen en obligaties. Bijvoorbeeld 70% van het fonds is belegd in verschillende aandelen en 30% in obligaties.

Een crypto fonds bij Iconomi werkt op dezelfde manier. De beheerder van het fonds kiest welke crypto coins deel uitmaken van zijn fonds en het geld van de beleggers die instappen in het fonds wordt dan verspreid over deze coins. Er zijn verschillende fondsen waar je kan op instappen, en je kijkt dus best even rond naar welk fonds naar jouw mening de beste verdeling heeft over de coins waarin je gelooft. Zo zijn er fondsen die beleggen in een 20 tal verschillende coins, maar zijn er ook die alleen beleggen in Bitcoin Ethereum & Litecoin bijvoorbeeld.

Belangrijk, als je belegt in een crypto fonds, word je geen eigenaar van de crypto coins en hoef je dus ook geen wallets en geheime sleutels te beheren en bewaren. Voor de beginner is dit een makkelijk alternatief om toch eenvoudig te beginnen met beleggen in crypto.

De beheerders van het fonds zorgen er voor dat het fonds leeft. Ze zullen op momenten coins verkopen en andere inkopen, om zo proberen zoveel mogelijk winst te maken. Zelf hebben de experten 50.000 euro moeten beleggen in hun eigen fonds. Ze hebben er dus alle baat bij om hun fonds zo goed mogelijk te laten presteren.

Waarom beleggen in een crypto fonds?

Beleggen in een crypto fonds is natuurlijk iets anders dan zelf crypto coins aankopen, bewaren en eventueel weer verkopen. Alles hangt af van hoe je de toekomst van crypto ziet en op welke manier je er zelf deel wil van uitmaken. Wie zien een aantal redenen waarom je een belegging in een fonds zou verkiezen boven het zelf aankopen en beheren van je coins:

  • Je bent nieuw in de crypto wereld, en wil vooraleer je alles wat beter begrijpt toch al eenvoudig beleggen.
  • Je risico wordt gespreid over verschillende coins.
  • Je hoeft je niet bezig te houden met het aanmaken van wallets en het veilig houden van je geheime sleutels.
  • Je belegging wordt automatisch beheerd door experten.
  • Je kan eenvoudig instappen, ook met kleinere bedragen.
  • Je kan gespreid inkopen, om zo nog meer je risico te spreiden.

Daar tegenover moet je wel rekening houden met een een kleine jaarlijkse fee die je betaalt voor het beheren van het fonds. Dit schommelt meestal tussen de 2 en 3 procent.

Interesse om te beleggen in Crypto?

In enkele klikken maak je een account aan bij Iconomi en kan je beginnen met beleggen in crypto. Je kan al vanaf 10 euro starten.