Hoe de waarde van je Bitcoin en altcoin portfolio opvolgen?

Image is not available

Als je Bitcoins of andere cryptocurrencies aankoopt, wil je makkelijk de waarde van je crypto portfolio opvolgen. Er zijn heel wat mogelijkheden voor, zowel sites als apps. Als je je coins op een hardware wallet bewaart is er meestal ook een applicatie aan verbonden waarop je de waarde kan opvolgen.

Vaak zitten je coins verspreid over verschillende locaties. Bijvoorbeeld 75% van je Bitcoins bewaar je op je hardware wallet, 25% staan op een exchange om te handelen in altcoins. Dan is het lastig om te volgen hoeveel je totale portfolio nu juist waard is.

We hebben de afgelopen jaren een aantal sites en apps gebruikt, maar sinds het voorbije jaar en half zijn we niet meer veranderd en houden we vast aan de Delta App.

De Delta app is een mobiele applicatie die je kan installeren op je iPhone of Android telefoon. Daarnaast bieden ze ook een desktop applicatie aan voor zowel Mac, Windows als Linux. De gegevens die je invoert worden in de cloud bewaart en zijn dus steeds up to date, of je deze nu bekijkt op de smartphone of op je computer. Leuk is ook dat het gebouwd is door Belgen. Voorheen werkten ze aan Netlog (sociaal platform zoals Facebook) en met deze switch hebben ze echt wel een uitstekende zaak gedaan.

De app is gratis te gebruiken maar biedt voor zeer actieve crypto handelaars wel een betalende versie waardoor je nog meer extra mogelijkheden ter beschikking krijgt.

Een aantal van de mogelijkheden:

  • Duidelijk overzicht van je totale portfolio, met een zicht op je gemaakte winst/verlies.
  • Bevat meer dan 3000 crypto currencies & is gekoppeld met de data van meer dan 300 exchanges.
  • Je kan zelf notificaties instellen, bijvoorbeeld als de waarde van Bitcoin een bepaalde waarde heeft gehaald.
  • Je kan meerdere portfolio’s aanmaken. Bijvoorbeeld een portfolio waar je je munten in opvolgt die je op lange termijn bewaart, en een voor de munten waarmee je actief gaat handelen.
  • Koppelen van wallets & exchanges, zodat je niet manueel je trades hoeft in te voeren. Dit laatste is natuurlijk ook mogelijk, niet alle exchanges zijn immers beschikbaar.

Wij zijn grote fan van de Delta app. Als je op zoek bent naar een crypto currency portfolio tracker, kan je niet beter vinden!