Hoe Bitcoin kopen?

Image is not available

Bitcoins koop je aan via een exchange of een broker. Een exchange is een handelsplatform waar mensen coins op kunnen kopen en verkopen. Een broker koopt zelf coins aan, en verkoopt deze dan door met een marge. Meestal is het eenvoudiger om via een broker aan te kopen, maar je betaalt er wel iets meer voor.

Er zijn al zeer veel mogelijkheden om Bitcoins te kopen. In Belgiƫ en Nederland zijn er ook een aantal lokale brokers waar je kan aankopen. Wij raden echter aan om met de grotere spelers in de cryptocurrency wereld te werken, waar je ook vanuit Belgiƫ en Nederland bij terecht kan.

Opgelet, als je je eerste aankoop uitvoert op Coinbase of Kraken zal je Bitcoin zich in je wallet van de respectievelijke site bevinden. Lees zeker ons artikel over hoe je veilig je Bitcoins kan bewaren.

Coinbase

Coinbase is gestart als een broker, maar is ondertussen ook een exchange. Ze bieden ook een online wallet aan voor het bewaren van je coins. Het is makkelijk om euro’s te storten op je Coinbase account en zo Bitcoins aan te kopen. Je kan ook via een kredietkaart aankopen, al zijn er wel al veel banken die deze transactie weigeren. Ze willen immers niet dat er op krediet investeringen of risico aankopen worden aangegaan.

Voor de modale gebruiker raden we aan om via Coinbase je eerste Bitcoins te kopen. De interface van de website is zeer eenvoudig, en het aankopen en verkopen van coins gaat dus zeer vlot.

We helpen je op weg via ons artikel “Hoe je eerste Bitcoin kopen via Coinbase“.

Kraken

Kraken is een exchange waarop kan gehandeld worden met euro’s. Als je echt wil gaan handelen, is Kraken een betere optie aangezien ze verschillende cryptocurrencies aanbieden gekoppeld aan de euro en ze voorzien ook allerlei geavanceerde handeltechnieken zoals stop loss posities, handelen met leverage,…

Als je wil gaan handelen kan je meer interessante artikels terugvinden via onze “Beleggen en traden” sectie.

Is het allemaal nog net iets te moeilijk maar wil je wel al beleggen in crypto zonder zelf de coins aan te kopen en te bewaren? Lees dan ons artikel “Makkelijk starten met beleggen in Bitcoin en andere cryptocurrencies“.