Gids om je eerste Bitcoin, Ethereum of andere cryptomunt aan te kopen

Wij helpen je graag op weg om je eerste (stukje) Bitcoin (BTC) aan te kopen. Als je net start en de crypto wereld wil leren kennen, raden we je aan om je eerste aankoop uit te voeren via Coinbase. Via deze site kan je makkelijk en veilig via VISA of Mastercard voor kleinere bedragen crypto aankopen uitvoeren. Naast Bitcoin kan je er ook Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Stellar Lumen (XLM),… aankopen met euro’s.

Gebruik onze referentie link en ontvang 8,90 euro gratis als je voor 90 euro of meer Bitcoin aankoopt.

Stap 1: Meld je aan op Coinbase

Maak eerst en vooral je account aan op Coinbase via deze link.

Heb je een Mastercard of VISA kaart, dan kan je deze koppelen met je Coinbase account. Dit is perfect om te starten en laat je toe om een klein bedrag te storten op je Coinbase account.

Wil je met grotere bedragen investeren, kan je ook een bankrekeningnummer koppelen waarmee je via een SEPA overschrijving geld op je Coinbase account kan storten. Ben je echter van plan om voor meer dan 1000 euro te investeren, raden we je aan om via Kraken je aankopen uit te voeren. De transactiekosten zijn daar veel lager.

Stap 3: Beveilig je account met 2FA

Dit is een erg belangrijke stap. Beveilig je account extra via 2FA (Tweestapsverificatie). Dit zal er voor zorgen dat je alleen in je account kan inloggen als je zowel je email + je wachtwoord + een code invoert die je ontvangt via SMS.

  • Klik rechts bovenaan op je profiel icoon en kies voor “Instellingen”
  • Klik op de tab beveiliging en scroll tot bij “Tweestapsverificatie”
  • Selecteer SMS en volg de stappen.

Je kan ook kiezen om tweestapsverificatie te activeren met een authenticator app of fysieke beveilingssleutel voor een nog veiligere account.

Stap 4: Koop je eerste stukje Bitcoin, Ethereum of andere cryptomunt.

Voorbeeld aankoop Litecoin via Coinbase
Voorbeeld aankoop Litecoin via Coinbase
Voorbeeld aankoop Litecoin via Coinbase

De laatste stap is natuurlijk het aankopen van de munt zelf. Klik hiervoor rechts bovenaan op “Handelen”.

  • Voer in voor welk bedrag je een aankoop wil uitvoeren.
  • Vervolgens kies je in het “kopen” vakje voor de munt die je wil aankopen (in dit voorbeeld kiezen we voor Litecoin).
  • Duid je betalingswijze aan (de kaart die je in stap 2 hebt toegevoegd) en klik op “voorbeeld van kopen”.
  • Nu kan je aflezen hoeveel van de gekozen munten je in de plaats krijgt voor het door jou gekozen bedrag (op dit moment is de wisselkoers 39,33 €, wat wil zeggen dat we 2,445 Litecoins zullen ontvangen voor 100 euro).
  • Klik op “Kopen” om je aankoop af te ronden.

De aangekochte munten bevinden zich nu in je Coinbase account. Voor kleine bedragen is dit niet zo erg, maar als je voor grotere bedragen wil investeren, leer dan zeker meer over hoe je je cryptomunten veilig zelf kan bewaren in je eigen wallet.